Jouw leefstijlcoach

Over Alinda, leefstijlcoach bij ReSize

Als leefstijlcoach sta ik klaar om je te begeleiden naar een gezond en verantwoord leef- en eetpatroon. Door overgewicht na mijn bevallingen weet ik hoe het voelt om extra kilo’s mee te zeulen die je eigenlijk niet wilt, om je ontevreden te voelen over je gewicht en weinig energie te hebben.

In Steenwijk ben ik samen met mijn partner ook eigenaar van het Reformhuis, en ik wilde me, naast het runnen van de winkel, ook graag op persoonlijk vlak ontwikkelen. Vervolgens ben ik gestart met de opleiding Gewichtsconsulent, daar moest ik meerdere cliënten begeleiden. Dit gaf zoveel voldoening en is zo fijn verlopen, dat ik een eigen gewichtspraktijk gestart ben.

De afgelopen jaren heb ik me verdiept in gezonde voeding en het aanleren van een gezonde leefstijl. Graag wil ik je laten ervaren dat een gezond eet- en leef patroon je  niet alleen verlost van die kilo’s maar je ook zelfvertrouwen en energie geeft. Door mijn ervaring in mijn praktijk heb ik gemerkt hoe de focus gelegd wordt op afvallen en resultaat behalen.

In de afgelopen jaren ben ik veel mensen tegengekomen die genoeg kennis over gezonde voeding bezitten maar steeds in het zogenaamde jojo effect terecht komen. Deze groep heeft vaak alle diëten al geprobeerd en gemerkt dat je er alleen maar meer overgewicht en meer frustraties aan over houdt.

Speciaal voor deze groep ben ik de post HBO opleiding “Uit de ban van Emotie Eten” gaan volgen. Een opleiding waar voeding, mindfulness en psychologie samen komen. Deze opleiding heeft ervoor gezorgd  dat ik mijn cliënten nog beter kan coachen en kan helpen met het zoeken naar de bron van het verstoorde eetgedrag.

ReSize is aangesloten bij de BGN, beroepsvereniging  voor gewichtsconsulenten in Nederland, hierdoor krijgt een groot deel van de cliënten de consulten vergoed.

Daarnaast is Resize lid van Artiva Foods , dat is het bedrijf waar ik opgeleid ben als trainer “Uit de ban van emotie” eten.

Om lid te zijn van Artiva Foods dien je aan de volgende kwaliteitseisen te voldoen:

* Het aangesloten zijn bij een beroepsvereniging

*  Het hebben van ervaring in het begeleiden van mensen met eet- en   gewichtsproblemen.

* Het volgen van diverse trainingen op ten minste HBO niveau (o.a op het gebied van eetbuien, emotie-eten en mindful eten) en het werken met de desbetreffende methoden. Het volgen van de jaarlijkse bijscholing.

img_2489saramuis

Kwaliteit

Als gediplomeerd gewichtsconsulent ben ik lid van de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN). Daarmee voldoe ik aan strikte kwaliteitseisen, waaronder:

  • regelmatige bij – en nascholing
  • begeleiden van cliënten volgens het BGN protocol
  • aangesloten bij de BGN – klachtenprocedure
  • geen verkoop van afslankproducten

Tevens is Resize gecertificeerd door Artiva Food& Vitality. Dit betekent dat ik jaarlijks bijscholingen volg om de nieuwste inzichten en methodieken op het gebied van emotie eten te handhaven.

Opleiding

Om mij te specialiseren heb ik de volgende opleidingen gevolgd en afgerond:

  • Gewichtsconsulent, Sonnevelt Opleidingen
  • Gewichtstoename tijdens de Menopauze, Mates Opleidingen
  • Specialisatie Kind en Voeding, Hamel college
  • Orthomoleculair Gewichtsonsulent, Ortho Health Foundation
  • Post HBO Trainer Hormoonfactor, Sonnevelt opleidingen
  • Post HBO ‘Uit de Ban van Emotie Eten’, Artiva Foods&Vitality

Neem vrijblijvend contact op

Meer weten? Kijk dan bij reviews of neem direct contact op met mij voor het maken van een afspraak.